Рафаел Надал предизвика истински фурор със завръщането обратно на клея 

...
Рафаел Надал предизвика истински фурор със завръщането обратно на клея 
Коментари Харесай

Циципас след тренировката си с Надал: Той е в отлична форма и тепърва ще вдига още нивото

Рафаел Надал провокира същински възторг със завръщането назад на клея  светлинижите на прожекторите са непрекъснато върху него. Матадора съумя да завоюва първия си мач в Барселона, след което загуби от Алекс де Минор в идващия кръг, но още в идващия шампионат, а точно в Мадрид, взе реванш от първата ракета на Австралия и стигна до осминафиналната фаза на конкуренцията.

По тематиката за завръщането на " Краля на клея " приказва един от топ играчите на ATP тура, Стефанос Циципас, който даже наскоро дефинира Матадора за топ любимеца в Барселона, което не се хареса изключително на самия Рафа, чието мнение беше доста надалеч от това на 3-кратния първенец в Монте Карло.

" Мисля, че той към момента е в отлична форма и считам, че занапред ще подвига още повече равнището си. Играта с него постоянно носи наслаждение, а на клей той е най-хубавият за всички времена и конфликти с него ме докарват до лимита ми. Чувството да го победиш е необикновено, само че има плюсове даже и когато те " изхвърли от шампионата ", тъй като ти демонстрира, че имаш още доста работа за извършване. "

Освен за Надал, Циципас приказва и за завръщането си измежду най-хубавите 10, откакто кариерата на гърка беше в сериозен застой през последната година:

" Както видяхте, бях доста прочувствен в Монте Карло и можете да разберете какъв брой доста означаваше това за мен. Излизането от топ 10 беше необичайно. В един миг се усещах, като изпълнителен шеф на компания и внезапно станах елементарен чиновник. Топ 10 е извънредно предопределение и разбираш цената му, когато към този момент не си там. Вярно е, че е единствено цифра, само че за нас, тенисистите, това значи доста. Надявам се да направя още повече и да се завърна в топ 5. Имам единствено една кариера и желая да се възползвам оптимално от нея. - съобщи гърът след края на тренировката си с Матадора в Рим.

Източник: firstsportz.com

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР